JellyPages.com
Terdapat ralat dalam alat ini

Selasa, 30 Oktober 2012

.::KEPUTUSAN BMI AKU::.

Tadi dalam sebok2 buat keja aku sempat jugak la aku melayari internet pastu ternampak la BMI calculate kat blog gurl2 ne ape tah blog die aku xingat dah lama sebenarnye aku nak buat kira2 bmi untuk aku sendiri tapi tuh la xbuat2 jugak & ini hasil bmi aku.


you are considered underweight.. 



Untuk menjadikan bmi aku normal berat badan aku mesti 43 keatas.. eh tapi aku pernah yer normalkan bmi aku... disebabkan "kejadian" itu membuatkan aku kembali kurus.. so mulai sekarang jugak aku akan usaha naikkan berat badan aku... 


orang lain klu jumpa penimbang mst teruja nak naik nak tgk berat berapa tapi bila time aku mst aku akan ckp xnk la malas bukan sebab ape aku xnk tau pon berapa berat aku sebab aku tau result mesti akan mengecewakan & aku akan timbang berat aku bila aku dok sorang-sorang dalam bilik dan berharap agar berat badan aku naik ala mcm karton atas ne..berat badan aku paling yang pernah aku capai 45.. hehehehe

bila tgk cermin mst aku akan cakap dalam aty bila la badan aku nak gemok balik yer.. (-_-)"





BMI CALCULATE

This body mass index calculator is based on the standard BMI measurement that takes your weight and height and basically tells you if you have an unhealthy body weight. It works for adults, both men and women above age 19. It is a good indicator of the amount of body fat you have, which is directly related to the risk of various diseases and early death. The official formula, which is used in this BMI calculator, is [weight(kg) / (height(m) x height(m))] (it can be adjusted for different units like pounds and inches).

One limitation is that it doesn't distinguish fat from muscle (which weighs more than fat). However, that really only matters for body builders, athletes and other people who have developed a lot of lean body mass. The BMI system was designed around an average person, and most people don't exercise regularly and need to lose some weight!

.::OH BAJU DINNER KU::.

Hola...

Memandangkan hari family ofis aku yang bakal tiba kami2 ada tetap kan tema iaitu Merah & Putih... aku sebenarnye dalam dilemar nk beli baju or nak pakai baju ape yang ada... klu ikut kan aku malas nk beli sebb xde pon best dress.. tapi bile pikir2 balik kang orang pakai lawa2 aku sowg je yang comot malu le pulak... bak kata orang tua2 klu ikut hati mati... klu ikut rasa binasa.. n aku amik keputusan untuk cari je baju ape yang ada kat rumah tapi tuh la nk kena selongkar balik tuh alahai malasnye....klu boleh time tuh aku nak nampak simple but nice sempat jugak la aku google ne hasil yang aku dapat..




cantikkan klu dressup cm ne ala2 muslimah gitu.. tapi klu aku pakai cm mana la yer  (-_-)''




Sabtu, 27 Oktober 2012

.::BLOG KE 3 KU::.

Hola~ 

Sebenarnye ne bukan la blog aku yang pertama ni blog aku ke 3....  kenapa ne blog ke 3... yang pertama blog untuk bisnes... blog yang ke 2 blog untuk aku luahkan isi aty aku tapi dalam blog tuh aku xmention pon aku n mby xde sape pon tahu itu aku melainkan 2 orang ini iaitu kawan aku dan ne blog aku yang ke 3 iaitu tentang aku... aku rasa xperlu kot aku bg tau ape nama blog aku yang tuh... nnt kowg cari susah pulak...hehehehe... sebenarnye aku saje je buat blog ne sebab hobi aku suke menaip n menulis padahal tulisan xcantik mana pon... hehehe n satu lagi akun jenis suke bercerita tapi bukan cerita tentang orang ok! ALL ABOUT ME~