JellyPages.com
Terdapat ralat dalam alat ini

Rabu, 29 Oktober 2014

.::Resepi Jeruk Asam Boi::.

Bismillahirahmanirahim.....

Sekarang ne aku tengok semua dok sebok2 pasal jeruk asam boi dah mcm jadi musim... Aku pon salah sorang dari mereka.. hihihi... kowg dah try ke?? aku dah... bagi aku benda tu biasa je macam kite cicah cili kicap tapi disebabkan mangga tu yang membuatkan memasing jadi terliur... Buat pengetahuan kowg yang pengemar neh... Macam-macam buah boleh buat... aku dah try buat guna mangga & jambu tapi tula aku tak sempat nak snap gambar yang aku buat...Maaf la yer...Aku dapat resepi ne pon dari FB.. 


Korang boleh olah balik resepi neh ikut kesesuaian korang... mcm aku suke pedas mmg banyak la cili aku letak hasilnya mmg pedas ya teramat... Selamat mencuba... 

Selasa, 28 Oktober 2014

.::Selamat Menyambut Tahun Baru Islam::.

Bismillahirahmanirahim...

Hari ne selasa, 28 Oktober 2014,  hari bersamaan 4 Muharam dah empat hari sambut tahun baru islam . Aku rasa masih belum terlambat nak ucapkan selamat tahun baru islam pada seluruh umat islam... Bila masuk tahun baru harus la ada azam yang perlu dilaksanakan... huhuhu... Antaranya nak meng"positif"kan diri nak buang mana2 yang negetif tuh.. usia pon dah makin meningkat dan... nak mencari Mr. Right... hahahaha.. mencari ke??? syyyuuuuttttt..... Rahsia... Insyallah... hihihihi... bak kata orang "comming soon" nnt la aku cite... 


.::Jerawat Oh Jerawat::.

Bismilahirahmanirahim...


Selama hampir setahun ne macam - macam yang terjadi kat aku...
Benda yang paling terkesan dalam hidup aku... bila muka aku dipenuhi dengan jerawat - jerawat...
Bukan calang2 jerawat yang naik... Bak kata adik aku... "Kak muke ko dah macam gunung berapi" uwwwaaaaaa.... bayangkan bila adik aku dah cakap cm tu korang boleh bayangkan mcm mana muka aku... Sampai penah satu tahap nak keluar rumah pun malu dengan serta merta keyakinan diri merundum... Memang down giler time tu.. Bila sentuh je muke neh rasa mcm nak nagis dok terpikir sebab apa jadi cm ne... sedih beb!!  


Sebelum dan Selepas

See...Teruk kan??? xthu dah nak pakai apa?? Macam2 produk aku pakai dari harga yang murah sehingga la yang harga mahal... Sehingga lah aku jumpa satu produk ne... sape nak tau meh pm aku.. untill now aku pakai produk neh... aku akan share kat kowg meh pm aku rosiela89@gmail.com

.:: Kembali Dari Menyepikan Diri::.

Bismillahirahmanirahim....

I'm back....
Pejam celik kejap je dah nak sampai hujung tahun... Bermakna dah nak dekat hampir setahun jugak aku menyepikan diri dari update blog... Al- Maklumkan diri ku tersangat2 la "bizi".. Macam yang berlaku selama hampir setahun ini... Kini akan ku aktif balik update blog...