JellyPages.com
Terdapat ralat dalam alat ini

Rabu, 20 Februari 2013

.::Trip Ke Jakarta::.

Bismillahirrahmanirrahim...

Alhamdulilah kami selamat pergi dan selamat pulang.. Kami selamay tiba di LCCT dalam pukul 12.30 malam.. Apa yang boleh aku katakan untuk shopping, Jakarta lagi best dari Bandung.. Kali ne mmg kaw2 punya shopping...Dari airport jakarta ke Ibis Mangga 2 kami naik bas awam... 

No bilik aku "1102"
Kat Jakarta kami menghinap di Hotel Ibis Mangga 2..
sangat2 selesa, maaf la yer xsempat nak amik gambar bilik sebab excited nak shopping..sampai2 je terus check-in, letak beg n shopping...
View dari bilik aku...
Dari bilik aku jugak nampak tugu monas yang aku bulatkan tu... 
tapi dalam gamba ne kecik jela...
Shopping untuk hari pertama... 
Shopping handbag..
Aktiviti hari ke 2.. 
Shopping di Tanah Abang..Best weh! rambang mata semua nak beli..Pergi ke Tanah Abang kami naik "Taxiku" iaitu taksi awam disana, bayangkan la kat tanah abang ari tu satu group dalam 9 orang, berpecah menjadi 2 group dan aleh2 berpecah menjadi 3 group..Berpecah bukannye dirancang.. Sebab bila toleh2 tengok yang lain2 dah tak de.. so bergerak sendiri jela...Kat Tanah Abang ne akan telinga korang akan dibingitkan dengan "belanja2.. belanja bu" sampai tergiang2 kat telinga ne..
Masing2 muka keletihan...
Balik dari Tanah Abang pulang ke hotel naik Angkutan Kota, merasa jugak la aku naik menda alah ne...

Sebelah malam kami merayap lagi, kali ne ke mall pulak tapi mall die highclass siap kena scan lagi...
Hari ke 3 kami pergi lagi ke Tanah Abang..
konon2 tak nk dah beli pape tapi penuh jugak beg yang aku beli
balik dari tanah abang pon kami naik angkutan kota jugak...
Kak wawa.. dapat jugak die naik Angkutan kota ne, siap duduk depan lagi...hehe

tengok supirnya.. siap tak pakai kasut lagi.. 
Stesen Keratapi Jakarta


 Aku teringin sangat nak naik bajai... tapi tak kesempatan
Sampai je dari tanah abang terus ke Mangga 2...
Kak wawa & the family shopping beg
Suasana Mangga 2
 Siap nak balik ke malaysia... 
  
 See!! kami punya beg itu baru separuh je belum nampak kesemuanya...

Tiba di Airport Jakarta
Maaf yer kawan2.. gamba tak berapa nak banyak la sebab penat shopping ne je yang ada untuk korang...Apa yang boleh aku kata kan kali sangat seronok... 

Jumaat, 15 Februari 2013

.::Persediaan Sebelum Berangkat::.

Bismillahirrahmanirrahim....

Hola~ Salam Jumaat..Seronok je rasa g keja hari ne jalan tak jem sebab mereka2 masih lagi cuti... ^_^ klu hari2 cm ne bestnye..... Hari ne adalah hari yang paling sebok nak siapkan kerja2 sebelum berangkat ke indonesia...Sebenarnye aku baru je g bandung bulan dec tahun lepas tapi tak ke jakarta... Destinasi kali ne ke Jakarta pulak...  Indonesia aku datang lagi!!! Doakan aku selamat pergi dan selamat pulang yer.....hehehe~


Antara prosuder sebelum berangkatMoga aku selamat pergi dan selamat pulang..Nantikan kepulangan aku~

Khamis, 14 Februari 2013

.::My Cousin Wedding::.

Bismillahirrahmanirrahim....

Kali ne aku nk cite kan aktiviti Tahun Baru Cina... Sebelum tuh aku nak ucapkan "Selamat Tahun Baru Cina"... Kepada mereka2 yang menyambutnye...   Bila CNY je mst teringat kat arwah atok aku... Klu die ada time cm ne die la orang paling sebok sekali nak jumpa kaum kerabat die... Arwah atok aku cina masuk islam... So secara automatiknye aku adalah darah kacukan cina jugak... hihi Seronok weh sebab aku dapat sambut raya cina & raya pose... Dulu masa kecik2 mst dapat ampau bukan sikit2 sekali dapat banyak.. Klu kite raya pose yang dah besar2 akan bg duit raya kat kecik2 tapi klu cina lain pulak caranye, sebab yang tak kawen lagi masih berhak dapat ampau... Untung la sape yang tak kawen lagi... ok balik kepada aktiviti raya cina aku baru2 ne... CNY baru2 ne aku balik kelantan..Sepupu aku kawen pada hari ke2 CNY..Kejap je masa berlalu...sepupu yang sama membesar dengan aku dulu dah sah jadi isteri orang...

Aktiviti  petang sebelum akad nikah... memcucuk bunga telor di pahar..Tapi mak lang aku cakap anak dara xboleh cucuk bunga paha tu sebab apa aku tak tahu nanti aku cube selidik lagi yea..

.:: L.0.V.E::.
Sempat lagi bergambo sebab nak bg ilang nervous pengantin...
Agak2nye turn sape pulak yer lepas ne...hihi

Aku dan pengantin.. 
Bergambo sebab nak amik aura & berkat pengantin ^_^

With my mom

Ha... yang si baju hitam ne makcik aku die still single & available tau.. hihi Adik mak aku yang 2nd last.. aku 2 tahun muda dari die..kami sgt rapat!

Me,sue, danish & mak lang...

Majlis pada keesokkan harinye....

Sebahagian dr family belah mak aku.. 
Yang ne baru suku ramai lagi yang xmasuk...

Candit~

Aku,makcik & kakak kepada pengantin but yang ne not available!! 

With anak2 dara sunti tapi belum cukup umur lagi ya...

Me,mak & boboi, anak kesayangan mak aku ne... jangan main2... 
Owh yer... yang ne kenduri "Mok Na" a.k.a kak yana pakcik aku punya anak buah...Kawen pada hari raya pertama CNY... xsempat bergambo dengan pengantin sebab kami tiba awal..

Rabu, 6 Februari 2013

.::Mungkin Sama tapi Bukan Saya::.

Bismillahirrahmanirrahim....

Nak tau tak?? ada owg kata muka aku sama dengan adel, pada sape yang xthu siapa adel, ialah isteri kepada pasha ungu... ala artis indonesia tuh.... 


Si polan : awak... muka awak sama macam adel la...

aku          : adel? sape?
Si polan : ala... adel isteri pasha ungu
aku          : owh yeke... xsama la (sebenarnye aku pon xkenal sape isteri 
                          pasha ungu tapi buat2 jela kenal..hehe) eh xsama la..
Si polan : sama la awak... nnt awak balik akak cari la..
aku           : aah yela nnt try tgk balik... tapi rasanye tak sama...


Balik tuh ape lagi terus la google operasi cari mencari...
Setelah google mengoogle, mcm2 gambar keluar... 
ahkirnye aku jumpa jugak gambar yang aku cari... 

tarrraaaaa....(^_^)v
ini la die adel isteri kepada pasha ungu..
mungkin sama dari bentuk muka kami kot... huhuhu

.::Mungkin sama tapi bukan aku::.

.::Adel dan Aku::.
Banyak sangat beza antara aku dengan die yang pasti die jauh lagi cantik berbanding aku...hahahaha


Selasa, 5 Februari 2013

.::Kursus Suai Kenal & Kecermelangan Diri::.

Bismillahirrahmanirrahim....

Seminggu lamanye tak on blog ne... Alhamdulilah selamat pergi dan selamat pulang~ 

Kali ne aku nak cerita kan pengalaman aku dihantar mengikuti kem "Kursus Suai Kenal dan Kecermelangan Diri" di Kem Bina Semangat Ampang Pecah, Kuala Kubu Baru.. Apa yang boleh aku katakan perasaan aku selama aku ada kat sana BEST GILEERRRR!!!!  Seronok sangat....hahaha aku memang jenis yang suke buat aktiviti lasak cm tuh... Pada mulanye hati ne berat sangat nak g sebab macam pikir dalam kepala ne, lagi pon sebelum g aku takde geng  ikutkan senarai nama sorang pon aku tak kenal tapi aku tekad aku niat dalam aty tak kisah la ada cm mana pon sampai je sana aku cari kawan dan xkan ada sikit pon perasaan bosan.. Berbekalkan "ringan mulut" akhirnye aku dapat buktikan yang aku tak boring kat sana tapi bila dah sampai sana rasa macam tak nak balik pon ada... Kebetulan masa g bus pulak rosak, dah la aku bawak barang banyak dengan pakai baju kurung and wedges terpaksa la berangkut haih dugaan...



Sampai je sana, kami diberi taklimat dan diagihkan mengikut kumpulan, kami diberikan 4 kumpulan, aku kumpulan ke 2.. kat sana kami buat kelas & indoor/outdoor aktiviti.. 

 Antara aktiviti outdoor pada hari pertama untuk petang & malam..





Antara aktiviti outdoor pada hari ke-2 untuk petang.. 

ha... aktiviti kedua, yang ni aku suke sebab boleh main air (^_^) tapi air die laju beb... klu tgk dalam gambar ne "si panjang" yang menahan aku sebab air die mmg laju...Hari ke-2 untuk aktiviti malam kami berjalan sambil tutup mata tapi bagi aku tak la memcabar sangat sebab terang benderang.. so takde la takut sangat.. huhu

Antara aktiviti outdoor pada hari ke-3.. 


Aktiviti hari ke-3 petang tak buat apa2 pon sebab sebok dok buat persiapan untuk malam akhir dan last sekali kami menyanyi beramai-ramai lagu dari Man Bai "Kau Ilhamku"...

Antara aktiviti outdoor pada hari ke-4.. 
 





Aktiviti last pon best, kami disuruh buat rakit... Yang ne pon aku suke sebab die melibatkan air... Macam2 hal jadi. ada yang rakit bocor ada yang rakit terburai sebab ikat xkuat... tapi team aku mmg the best, xde pape yang terjadi.... Untuk aktiviti petang pulak ada "Majlis Graduation" & penyampaian hadiah.. graduation uols~ ingat masuk U je ada g kem pon ada tau... hahaha~


Kumpulan 1
tagline "boleh la"

Kumpulan 2
tagline "Jangan poyo"

Kumpulan 3
tagline "okey je"
 


Kumpulan 4
tagline "Pro-aktif"