JellyPages.com

.::MARI BAGI MAKAN IKAN KU::.

Rabu, 20 Februari 2013

.::Trip Ke Jakarta::.

Bismillahirrahmanirrahim...

Alhamdulilah kami selamat pergi dan selamat pulang.. Kami selamay tiba di LCCT dalam pukul 12.30 malam.. Apa yang boleh aku katakan untuk shopping, Jakarta lagi best dari Bandung.. Kali ne mmg kaw2 punya shopping...Dari airport jakarta ke Ibis Mangga 2 kami naik bas awam... 

No bilik aku "1102"
Kat Jakarta kami menghinap di Hotel Ibis Mangga 2..
sangat2 selesa, maaf la yer xsempat nak amik gambar bilik sebab excited nak shopping..sampai2 je terus check-in, letak beg n shopping...
View dari bilik aku...
Dari bilik aku jugak nampak tugu monas yang aku bulatkan tu... 
tapi dalam gamba ne kecik jela...
Shopping untuk hari pertama... 
Shopping handbag..
Aktiviti hari ke 2.. 
Shopping di Tanah Abang..Best weh! rambang mata semua nak beli..Pergi ke Tanah Abang kami naik "Taxiku" iaitu taksi awam disana, bayangkan la kat tanah abang ari tu satu group dalam 9 orang, berpecah menjadi 2 group dan aleh2 berpecah menjadi 3 group..Berpecah bukannye dirancang.. Sebab bila toleh2 tengok yang lain2 dah tak de.. so bergerak sendiri jela...Kat Tanah Abang ne akan telinga korang akan dibingitkan dengan "belanja2.. belanja bu" sampai tergiang2 kat telinga ne..
Masing2 muka keletihan...
Balik dari Tanah Abang pulang ke hotel naik Angkutan Kota, merasa jugak la aku naik menda alah ne...

Sebelah malam kami merayap lagi, kali ne ke mall pulak tapi mall die highclass siap kena scan lagi...
Hari ke 3 kami pergi lagi ke Tanah Abang..
konon2 tak nk dah beli pape tapi penuh jugak beg yang aku beli
balik dari tanah abang pon kami naik angkutan kota jugak...
Kak wawa.. dapat jugak die naik Angkutan kota ne, siap duduk depan lagi...hehe

tengok supirnya.. siap tak pakai kasut lagi.. 
Stesen Keratapi Jakarta


 Aku teringin sangat nak naik bajai... tapi tak kesempatan
Sampai je dari tanah abang terus ke Mangga 2...
Kak wawa & the family shopping beg
Suasana Mangga 2
 Siap nak balik ke malaysia... 
  
 See!! kami punya beg itu baru separuh je belum nampak kesemuanya...

Tiba di Airport Jakarta
Maaf yer kawan2.. gamba tak berapa nak banyak la sebab penat shopping ne je yang ada untuk korang...Apa yang boleh aku kata kan kali sangat seronok... 

3 ulasan:

  1. dari airport ke ibis hotel tuh naik bas awam? kat mana nak cari? berapa tambang ..perjalanan ambik masa brapa lama?

    BalasPadam
  2. kat airport tu jugak... tapi kat luar air pon ada satu tempat untuk beli tiket bus... n amik bas ke mangga 2...tambang klu xsilap dalam 15ribu rupiah je... xlama kejap je... kebetulan masa sy naik mmg xde orang so sangat selesa...

    BalasPadam
  3. Assalamualaikum Tuan/Puan.

    Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
    Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

    KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
    Tour operator & Travel Agency

    Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

    Contact person : Amsyahril
    Mobile : +6285263007445
    E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.


    BalasPadam