JellyPages.com
Terdapat ralat dalam alat ini

Isnin, 31 Disember 2012

.:: HAPPY NEW YEAR::.


tik tok tik tok.... hanya berapa jam je lagi nak masuk tahun baru..
Selamat tahun baru!! Hai 2013... 
Alhamdulilah aku masih lagi diberi kesempatan untuk terus bernafas di muka bumi ini.. 2012 ialah tahun yang aku lalui penuh dengan duka lara dari kegembiraan.... 
selamat tinggal 2012 tahun!!! dan tak akan toleh2 ke belakang lagi....

AZAM TAHUN BARU....
  • Aku akan ubah perangai aku yang tak berapa senonoh ini, ke yang lebih baik...
  • no 2. mencari mr.right ku a.k.a khawin!! hehe... sebenarnye tuh target aku untuk tahun ne 2012.. tapi disebabkan takdir yang menentukan segalanya so aku anjakkan ke tahun 2013...moga ia dipermudahkan segalanya..amin
  • masak! aku berazam pada 2013 ne aku untuk rajin2 ke dapur...eh2 jangan salah angap yer aku bukan la xreti masak langsung or malas giler ke dapur... kat rumah tuh aku sowg je perempuan harus la nak tak nak aku kena jugak masuk dapur...untuk lepas sendiri lepas la tapi klu dah ada mr.right nnt? xkan baru nak terkapai2...kali ne azam aku nak pandai masak ape2 jenis lauk pauk tanpa bantuan mak aku... 
Ape yang aku harap untuk tahun 2013 ne moga dipermudahkan segala, moga rezeki aku melimpah ruah dan ape yang aku inginkan tercapai... amin~

Khamis, 27 Disember 2012

.::MY BEST FRIEND WEDDING::.

Assalamualaikum...

Sebelum tuh aku nk ucapkan Selamat Pengantin Baru to My Best friend!! Nur Najihah... Sabtu lepas aku g ke Temoh, Perak member baik aku kawen...Alhamdulilah kawen jugak die.. Sekali gus jumpa kawan2 lama yang dah lama tak jumpa tapi tuh pon dapat jumpa separuh je yang sebahagiannya tak dapat hadir... kami bertolak dari k.l bersama ucai dalam pukul 8.30 pagi dan terus ke rawang untuk amik amat.. 



Sementara tunggu amat kat petronas rawang sempat lagi kami bergambar...

Ni la die best friend aku jeyha gambo diambil sebelum bersanding...
We all~ bersama pengantin..
Sementara menunggu jeyha sanding kami2 ne bergamba dulu...
Atas : ucai, amat, kak rose and mia
Bawah : ya, aku and kak nisa
Jeyha,Ifzal and flower gurl...
Kebetulan sebelum balik kak yana kol aku, klu x mmg xjumpa la kami..
bakal pengantin nie insyallah dalam bulan 2 majlisnye.. 
kak nisa and incik tunangnya.. 
Singgah beli durian tok makan ramai2 kat rumah mia..
Alahai sopannya kamo amat... hehehe 
siap bersimpul lagi... die ne anti durian...
kenduri buah-buahan...
kat rumah mia, walaupon tengah melantak kami sempat lagi bergambar...
mia,kak rose,aku, ya and kak nisa...

Kami bertolak pulang ke kl dalam pukul 6 petang... walaupon penat tapi seronok sangat.. opsss... yer.. sebelum hantar amat pulang sempat lagi kami singgah minum kat rawang.. sponsor oleh amat...Then terus balik ke rumah dalam pukul 10 malam... Hope kite akan jumpa lagi yer~

Khamis, 20 Disember 2012

.::3rd Day TRIP KE BANDUNG::.

Hari ke-3 kami di Bandung... Flight ke Kuala Lumpur pukul 8.30 waktu indonesia... Pagi2 tuh lagi kami dah bertolak pulang ke Jakarta sempat singgah ke cihampelas walk bagi aku xde ape pon yang menarik kat sana tapi kalu yang ada suke bergambar boleh la ke sana...

Nie ha die "Cihampelas Walk"

Yang nie je sempat aku bergamba...

Lepas g cihampelas walk terus ke Kartika Sari iaitu tempat beli kek & coklat. Maaf la yer... xde gambar kat sana... Then terus ke jakarta...

In Airport Jakarta...

Pergi satu je troli balik dua troli...


Gate Open... Bersedia untuk naik Flight tok pulang ke Malaysia

Kat airport jakarta kena naik bas ne untuk naik flight...
Bye Jakarta.....

.::2nd DAY TRIP KE BANDUNG::.

Hari ke-2, kami dibandung aku bangun seawal 5 pagi waktu indonesia kalu kat kl aku waktu ne aku sedang alik dibuai mimpi kat indonesia kul 5 dah terang sangat2.. Hari ke-2 pagi2 lagi kami dah g ke Gunung Tangkuban Perahu sejuk sangat2... best weh!!! seronok ke sana... Ramai sangat orang.. tapi yang xbestnye orang yang menjual tuh ikut ke mana kami g... rasa menganggu pon ada.. huhuhu alang2 orang tuh ikut so aku jadikan die sebagai "Tourist Guide" dorg pon cerita la serba sedikit tentang sejarah Gunung Tangkuban Perahu...

Belakang gunung berapi yang still aktif
"Me dan family"






                Nampak x pokok yang ada kat belakang tuh..Uols nak tau daun yang ada pada pokok tuh boleh dibuat ulam katanya sape yang amal makan ulam tuh akan sentiasa awet muda..Mas tuh la dok yang bg tau kat aku...



Ne la die ulam yang aku cakap kan tuh.. sape yang makan boleh sentiasa kelihatan muda..
banyak tuh je yang aku dapat selebihnya mak aku yang amik.. katanye aku muda lagi xpayah makan... (-_-)" huhuhu.. Kena niat dulu sebelum makan.. 





See!!! ramaikan?? 
Tapi yang ramainye owg yang tukang jual... huhuhu
time ne nk tau pukul bape?? kol 7 pagi waktu indonesia


Bertapa sejuknye kat sana... time ne dah kol 11 pagi waktu indonesia still ada kabuskan?


Bergambar kenangan sebelum turun dari Gunung Takuban Perahu..


Singgah sebentar membeli buah.. Nenes kat sini manis sangat.. 
Masa beli nenas kat sini siap buang kulit lagi tinggal makan je..

Restoran Sangkuriang
Makan tengah hari kat sini.. Sedap~

Yang Hijau tuh Air Avacado... Sape nak cantik boleh minum air ne..
Dalam botol tuh, Orang indon panggil air teh botol rasanye cm air green tea..


Terbaaeekkkk~

Tidak kesampaian nak naik kuda ne sebab hujan...

Kami makan malam disini... tapi aku xingat la ape nama restoran ne... 
Restoran ne boleh nampak view bandung... 

Bergambar sebelum makan..

Makanan kat restoran ne memang terbaik!!


Nie view yang aku cakap kan tadi tapi mintak maaf la yer hanya gambar ini saje yang ada..
Pastu camera dah habis battery... 

.::1st DAY TRIP KE BANDUNG::.

Assalamualikum~

Agak lama jugak la aku tak update blog ne, disebabkan kerja yang banyak dan menimbun2... Entri ne aku rasa dah basi tapi.. xkira aku nk cite jugak!! Alhamdulilah aku selamat pergi dan pulang.. Pengalaman first time ke bandung.. Disebabkan flight aku delay aku dapat tido kejap je kat Hotel Onyx di Bandar Jakarta.  





Gambar hotel ne aku amik dari google disebabkan flight badan aku penat, aku xsempat nk snap pic kat hotel ne..Ape yang aku boleh kata tentang hotel ne... mmg best dan sangat2 selesa~ Sarapan pagi yang disediakan pon sedap.... Kami bertolak dari Jakarta pukul 8 pagi diambil oleh pak supir... Oh yer lupe  pulak aku nk cite pasal supir aku... Oppss~ bukan pak supir yer tapi "mas" supir hahaha.. mas supir yang aku dapat hensome ok! muke seakan2 baim wong...sape suke tgk cite indon die kenal la sape baim wong .. cair mak okey.. tapi gigi die xcantik! aku agak kureng sikit klu laki yang giginye tidak cantik.. tak kisah la cm mana hensome pon kalu gigi die teruk mak xsuke... huhuhu untuk lelaki jaga la gigi anda... sambung balik cite mas supir tuh... nama die haris umur 24 tahun mak aku yang sebok2 tye nama & umur die.. ke mak aku pon dah terpikat dengan mas supir aku tuh??? oh tidak!! tapi die romantik bukakan pintu keta untuk aku angkatkan barang2 aku rasa dilayan seperti puteri raja la pulak hahaha sebb tuh mmg keja die aku je perasan lebih okey.. (-_-)" perjalanan dari jakarta ke bandung bergantung kepada jem.. tapi masa yg aku g 5 jam naik kematu pungung aku dok dalam keta lama sangat.. penat weh! bangun tido pon tak sampai2 lagi..  Kami tiba di pekan bandung pukul 1 tengah hari..  tapi cuaca xmengizinkan sebab hujan je sepanjang hari...

Tempat pertama kami pergi.. ke Rumah Mode~ bagi aku xde la best sangat ke sana sebab harga die lebih kurang harga kite kat malaysia ne klu murah pon murah sikit je kami juz jalan2 je ke sana sebab  xde benda pon nk beli yang beli pon along beli die punya wallet.. Ha yang tuh murah! dapat dalam 20rm lepas less.. 


"Rumah Mode with my papa, mak & ajat"
 tapi xdapat amik gamba dengan patung kat sana sebab cuaca xmengizinkan

Tempat ke dua kami pergi.. TOKO 3, kalau kat situ memang best!! banyak seluar jens ajat, along & papa mmg shopping sakan aku jens ne biasa2 je xde la minat sangat tapi rasa rugi pulak beli.. Yang special nye kat sana siap boleh "oter" free lagi xpayah nk susah payah cari kedai untuk potong seluar lagi..Mmg best la macam2 brand seluar jens ada kat sana adik aku la paling best "pau" je keja.. hehehe.

   Nie la die yang diceritakan oleh aku tadi...
TOKO 3 : tempat seluar jens.
  Suasana dalam TOKO 3
                                      

Tempat "oter" seluar.. My papa tengah tunggu turn seluarnye dipotong~

Taaaarrrraaaa~ 
Nie la hasilnye shopping kami di TOKO 3! 
Ne barang along, aizat & papa je okey! Deme shopping sakan...


Menu minum petang.. Tempe cicah kicap....

Makan malam kami tapau je sebab terlalu letih...