JellyPages.com
Terdapat ralat dalam alat ini

Rabu, 21 November 2012

.::MOOD PAGI YG SPOIL::.

Assalamuikum..

Kebiasaan otw g keja aku akan dengar radio..So pepagi ne radio pilihan aku JOHARA & ape yang aku dgr hari ne malaysia negara tempat ke 8 paling bahagia dari 100 negara... wah bahagia sangat la warga2 malaysia ne... but pepagi ne along a.k.a abg aku bikin spoil mood aku...gggggrrrrrrrrrrr!!! aku jenis yang tak & tidak suke orang menceroboh hak aku! ada ke pulak pepagi lagi die cek buku bank ASB aku! eyi aku xsuke!!! pastu bila die dah tgk mula la pot pet pot pet pot pet...........bukan banyak pon duit dalam tuh.. Aku terus angkat kaki n salam my mom terus g keja.. mst die cite kat mak la tuh... n balik kang mst mak akan bising jugak kat aku...eyi.... xsukenya!! T.E.N.S.I.O.N~

 "MY MOOD TODAY"

Isnin, 19 November 2012

.::WANITA MAUT DISEBABKAN BOTOX BUATAN SENDIRI::.



Assalamuikum...
Ingat lagi x entry aku sebelum ne mengenai say no to botox... ne la akibatnya... layannn~

Janet Hardt, 63, mungkin tak pernah membayangkan bahawa niatnya untuk menjadi cantik berakhir dengan tragedi kematian. Wanita yang berasal dari Illinois, Amerika Syarikat itu mengalami jangkitan bakteria selepas menyuntik ekstrak lemak lembu panas ke wajahnya. Seperti laporan dari ABC News, Hardt mengalami jangkitan dan parut di sekitar mulut dan bibirnya.

Janet Hardt mengeluh kerana wajahnya terasa seperti terbakar disaat-saat sebelum beliau meninggal,kematian Hardt dipercayai kerana keradangan di dinding bahagian dalam perutnya. “Ada ramai orang di luar sana melakukan suntikan buatan sendiri untuk melawan kedutan, tapi saya tidak pernah mendengar ada persatuan kesihatan yang mengesyorkan kaedah ini (suntikan lemak lembu panas), “kata Dr Phillip Haeck, Presiden American Society of Plastic Surgeons.


Hardt telah berkali-kali menyuntik ekstrak lemak daging lembu ke wajahnya tanpa kawalan perubatan. Dia biasa mengekstrak sendiri ramuan itu sebelum menyuntikannya ke wajah. “Suntikan itu boleh menyebabkan hakisan kulit,” kata Haeck.“Suntikan protein haiwan tidak akan menyebabkan kegagalan sistem fatal, tapi lebih cenderung menyebabkan kesan sampingan yang biasa sahaja.Ramai orang yang mempunyai kesan alahan terhadap protein haiwan akan mengatakan bahawa wajah mereka seperti terbakar.Mungkin itulah yang dialami oleh Hardt.



Sebelum ini pun dunia pernah digemparkan oleh seorang wanita Korea bernama Han Mi-ok yang ketagih suntikan kolagen, beliau telah menyuntik wajahnya sendiri dengan menggunakan minyak masak,losen bayi dan mentega untuk menjimatkan kos.

Hasilnya Han Mi-ok kini dikenali sebagai "wanita kipas elektrik" (kerana muka dan kepalanya kelihatan besar manakala badannya kurus, dia kelihatan seperti kipas angin.)



Dalam satu wawancara dengan stesyen televisyen SBC,Han Mi-ok telah berkata, "Saya masih mahu menjalani pembedahan plastik". 

Ini adalah pengajaran kepada kita semua agar bersyukur dengan apa yang Allah telah kurniakan kepada kita!! Atau hidup anda mungkin berakhir seperti "wanita kipas angin" ini..


.::OH VIT C::.

Assalamuaikum..

Vitamin yang aku oder dah sampai... yeye!! semangat ok nak makan tapi aku ne takut mula2 je yang semangat lama2 lemau.. (-_-)'.. Ni die vitamin yang aku oder..nnt lepas dah makan aku update kesannye ok!


500mg Vitamin C = 10 Biji Buah Oren

1000mg Vitamin C = 20 Biji Buah Oren

 "say no to botox ok!"

Kelebihan Vitamin C
• Vitamin C dgn ketinggian 1000mg setiap capsule sama seperti kita inject vit c dalam badan untuk whitening.
• Kebaikan produk ni kita tidak perlu sakit kena cucu jarum hanya telan dengan air sahaja dan mengandungi antioxidant yang tinggi dan baik untuk kecantikan kulit.
• Secapsul 500mg bersamaan dengan 10 x biji oranges,
1000mg bersamaan 20 x biji oranges dan hanya pengedar sah sahaja yg boleh jual.
• Sangat bagus untuk kulit muka dan seluruh badan,
akan kelihatan cerah berseri,putih dan mulus
• Sesuai untuk wanita dan lelaki,umur 12 tahun keatas
• Sesuai untuk ibu mengandung
• Sesuai untuk ibu yang menyusukan baby(air susu akan banyak)
• Sesuai diambil ketika period
• Dapat menyelesaikan masalah resdung,alahan
• Memudarkan parut2 dimuka dan badan.
• KKM approve
• 100% halal



.::MY FAMILY DAY::.

Assalamualaikum...

Ingat lagi x aku ckp nk g family day with my opismate.. Alhamdulilah, kami selamat pergi dan selamat pulang...Family day 2 hari 1 malam di Port Dickson... bertolak dalam kol 9 pagi n sampai dalam kol 12 t/hari & menetap di glory beach resort best la jugak tempatnye.. 



Sampai2 check-in dulu then rehat2 kol 1 baru makan t/hari.. pastu g cari tempat untuk sukaneka, petang dalam kol 4 baru acara sukaneka mula... Acara sukaneka mula dengan kanak2 then baru dewasa.. 

"baling buah dadu"

   "kepit guli guna chop stick"

Untuk malam pulak, acara penyampaian hadian,cabutan bertuah n bbq..malam dinner tema yang ditetapkan wane merah & putih so kebanyakakan pakai wane merah termasuk la aku... aku dapat best dress for ladies, xsangaka la pulak sebab aku pakai baju yang mana ada je.. huhuhu nnt aku tunjuk baju yang aku pakai untuk malam dinner tuh.. simple je.. N k'esoakan harinye pulak kami ke melaka~

 "Audit Dalam Team"

"My opismate"

Best dress for ladies/ man 
"Me & abg bad.. 
(dah mintak kebenaran wife die ok b4 snap the pic)"

best dress for girl
"Najla... comey"

best dress for boy
"Faiq..pemalu orangnye"