JellyPages.com
Terdapat ralat dalam alat ini

Ahad, 15 September 2013

.::Best Friend Wedding::.

Bismillahirahmanirahim....

Alhamdulilah sorang lagi best friend aku dah menjadi isteri orang... Syukuran~ 

Memandangkan rumah pengantin jauh (Jengka 5)...Jauh ke? bak kata mak "ala.. zaman skrg mana ada jauh... skrg dh ada highway tup..tup.. dah sampai... xjauh la jengka.." (itu kata dia) aku & family bertolak awal dalam kol 8 kot dah bertolak dari KL ke Jengka.. Mcm biasa la yang drive pastinya papa dan aku hanya duduk kat belakang dan tido... tau2 je dah sampai... hehehe.. tapi perjalanan kali ne aku rasa mcm jauh sebab penat bangun xsampai2 pon lagi... huhuhu... otw ke rumah kak rose singgah breakfast, petrol pam, singgah beli buah, beli kopok udang sampai la kami ke destinasi dalam pukul 11 pagi... Sampai2 je kat situ kak rose baru selesai nikah... sempat jugak la tunggu kak rose sanding... kebetulan pulak masa die sanding xde pengapit...so nak xnak aku jugak la yang kena jadi pengapit... jadi la pengapit bidang terjun...(klu ikutkan cite asal mmg aku pengapitnya tapi disebabkan hal-hal teknikal aku bg tau kak rose xboleh nak jadi pengapit die tapi bila dah sampai die kata xde pengapit sian la pulak) lepas je kak rose samding aku terus balik k.l....

aku , mak & pengantin...

Otw balik papa kata nak ikut jalan lama.. So aku okey je.. sebab bukan aku yang drive tapi sebelum tu  tanya dulu ada jalan bengka-bengkok tak sebab aku ne jenis alah sikit jalan-jalan cm tuh... bak kata owg tua2 mabuk jalan... hahaha mak kata xde.. so aku okey kan aje... otw balik k.l tertarik dengan "iklan" kedai ne "RM 10 MAKAN SAMPAI KENYANG" lokasinye aku xthu la pulak kat mana nnt try tye along kat mana letaknye kedai ne... so kami singgah papa pilih 3 biji durian tapi aku agak muskil xthu ape cm mana pengiraan tokey kedai ne... 3 biji durian kena dalam RM5+ (lima puluh lebih) so ape yang RM 10 MAKAN SAMPAI KENYANG??? hurrrmmmmm..... nak kata satu kepala rm10 kami cume ada 4 orang je... benda dah makan nak xnak bayar jela... 

Ne la kedainya
"makan sampai kenyang"


Khamis, 1 Ogos 2013

.::Hari2 terakhir Miera::.

Bismillahiramnirahim....

Semalam hari terakhir mira pratikal kat opis aku selama 6 bulan... Sian jugak aku tengok die semalam kena buli kat opis dowg suruh dia berucap...hahaha aku "opcos" dah lari jauh aku ne bukan boleh tgk orang leleh air mata nnt aku pon sama hujan... huhuhu... Aku rasa mcm2 pengalaman yang dia dapat kat sini... Kenangan bersama adik mira... 

"Snap"
Time ne tengah tunggu pemberian bubur lambuk, kain batik & kain pelekat..

"kak eza meh kita amik gamba"

Miera, kak mie, aku , kak nurul & kak wawa

Bengkak mata..toucing lebih la miera ne... hahaha

Miera & Staf Unit Audit Dalam MBPJ

Dear adik Miera,
Dah masuk belajar balik kan?? Pasne belajar rerajin okey.. Jangan nak malas2 sangat okey.. Nnt dah berjaya jangan lupa kakak n abang kat sini yer...Thanks coz banyak tolong & Sorry klu ada salah  dan silap masa ada kat audit... take care your self!! daaaa~

Isnin, 22 Julai 2013

.:: Ifftar with Uitm Friend's ::.

Bismillahiramanirahim...

Semalam lepas habis je kelas member ajak berbuka sama.. Memandangkan nak balik berbuka kat rumah pon bukannya sempat sebab habis kelas kol 6 lebih.... So aku join je dowg ne berbuka... Macam2 tempat yang kami2 ne suggest Tupai2 la.. Flaming la... Aleh2 kami berbuka kat Restoran Seri Segi 3 in 1 Stimboat, kat Shah Alam... 




We All..

Memang best giler!!! haha makan sepuas2nya tapi bagi aku flaming lagi sedap kot & Flaming lagi murah... Klu yang ne per head RM3+.++... 

.:: Adik, Azman, Lyana & Aku ::.

.:: Saiful, Hadhrami & Siti ::.

.:: Adik & Abang =P ::.

Hot Sis...



Isnin, 1 Julai 2013

.::Pengalaman Amik Gas Oksigen::.

Bismillahiramniramim....

Lama rasanya tak update blog ne.. Al-maklum la penuh dengan aktiviti... Entri kali ne nak cite pasal Jerebu Oh Jerebu... Sebenarnye topik ne dah basi dah pon tapi disebabkan nak share pengalaman, aku nak update jugak pasal jerebu ne... 

Keadaan jerebu di Petaling Jaya

Apa yang aku tau bacaan IPU kat Petaling Jaya 102.. Mula2 aku ingat batuk biasa je.. tapi aku tgk lama2 mcm xbaik2 jugak dalam seminggu tuh jugak aku dok ulang alik ke klinik .. letih!! dalam ulang alik2 g klinik ada satu klinik ne kata mungkin aku kena lelah.. ha lelah?? klu lelah aku dah terbayang2 mcm2 aktiviti yang aku xboleh buat.. xmo..xmo...  Disebabkan jerebu ne jugak la aku kena amik gas...sebab masa tuh dah tak tahan sangat... mmg dah tak boleh nak nafas, heart bit aku pon laju... Bayangkan la firstime amik gas... tak tahu nak nafas ikut mulut ke hidung sampai "misi" tuh datang ajar.. hehehe "dik, boleh nafas tak ne??" aku (hanya geleng kan kepala) misi "okey, tenang yer dik".. aku misi saya dah xboleh nafas nak tenang mendanye?? (ckp dalam aty) misi "adik, tarik nafas pakai hidung... lepas ikut mulut yer.." aku (hanya angguk kan kepala)..

Adik akak pinjam gambar yer...
lebih kurang cm ne la aku amik gas...

Start dari aku batuk tuh sampai sekarang, aku agak berhati2 untuk makan dan minum kurangkan ais dan makan benda yang berminyak... tapi kadang2 bedal jugak.. hihihi.. mana boleh tahan nak2 skrg musim panas... setelah makan pelbagai ubat, now alhamdulilah aku sihat walafiat...nnt aku share ubat batuk yang aku minum...agak berkesan jugak untuk aku..... =)

Isnin, 3 Jun 2013

.::Trip Ke Kota Kinabalu::.

Bismillahirahmanirahim...

Lama sangat tak update blog ne... maaf la yer.. sibuk sikit dengan tempahan coklat untuk  Hari Ibu dan Hari Guru...Selamat Hari Ibu mak!! n selamat hari guru jugak untuk kawan2 aku yang jadi cikgu... Trip aku kali ne ke Kota Kinabalu, Sabah... Kami sambut hari ibu kat sana nak buat kelainan sikit, salu sambut kat rumah je... Kali ne bawak mak aku berjalan2... kami pergi tak lama... 2 hari 1 malam je... Sampai2 sana terus snokling...

Untuk ke pulau aku n family sewa Privet bot" 

Pulau Manutik




Pulau Manukan



 Pulau Sapi


Lepas je penat snokling... Terus drive ke kaki Gunung Kinabalu.. Stay ke Pine Resort, Sabah. Dari Bandar Kota Kinabalu,Sabah ke Kaki Gunung Kinabalu amik masa dalam 1 jam setengah. Kat Kaki Gunung ne sangat2 sejuk... best!

Sampai2 je terus makan... 



Nie la die tempat yang kami stay.

Lepas je check out, terus ke Kampung New Zealend, Sabah.. Tempat ne paling2 aku suke g best!!!  


Dapat rasa tak fill keseronokan aku?? haha
Aku sangat2 suke tempat ini.. nyaman sejuk je... Ilang segala sterss yang ada...

Peacceee~ Mak, aku, ajat, papa

Ice Cream... Yang diperbuat dari susu lembu yang segar... 

Ne tempat proses susu lembu... Masa aku datang pagi...
so tak dapat nak tengok proses pam susu lembu..

untuk bagi anak kambing n anak lembu ne makan harus kena beli makanan kat sini... Untuk rumput (RM1.00) susu (Rm1.50) 


Ne pulak tempat pengunjung bagi makan kambing & lembu...

Destinasi kami yang seterusnya, ke Kundasang War Memorial, Sabah. Sekali masuk kena bayar dalam rm 2. Kundasang War Memorial, merupakan semperna mengingati 2,428 tahanan warga Australia dan British yang mati ketika perang dunia ke 2...  Alang2 dah sampai sabah kan?? so masuk jela... 

Pintu masuk "Kundasang War Memorial"



Kusyuk membaca...

Aizat n papa

British Garden

Puncak Kundasang War Memorial

Senarai nama mereka yang telah terkorban

Pintu masuk bagi sesiapa yang ingin mendaki Gunung Kinabalu... 

Byeee.. Papa Selamat mendaki... hahaha..
Masa kami tiba di kaki gunung ne dalam keadaan hujan.. 
So tak dapat nak tgk trak mendaki yang diceritakan oleh rakan blogger.

Lepas je g kat Kaki Gunung Kinabalu, kami ke turun balik ke Pekan Kota Kinabalu, Sabah dalam perjalanan ke kami singgah ke "Rumah Terbalik".. 

Kaunter tiket...masuk ke bayar dalam Rm10 - Rm 15.

Hebatkan papa aku?? boleh angkat keta kancil cm tuh je... hahaha
Ne garas kereta kat rumah terbalik...
 

Sebelum masuk rumah ne... 
Kena pukul gong tuh dulu baru pintu rumah terbalik ini akan terbuka..


sebelum masuk jugak... rumah ne ada beberapa syarat perlu dipatuhi...



Ampaian terbalik

Tandas Terbalik

Kebun terbalik...
sebelum balik bergamba dulu...

Mitos rumah terbalik, kononnya dulu kat rumah ne ada budak yang sangat nakal.. Semua barang yang ada kat rumah ne sumenya terbalik akibat kenalan budak tu... Kat rumah ne ada beberapa bahagian.. Beranda, ruang tamu, dapur, bilik air, bilik tidur. 

Ne pulak kat Jambatan Tamparuli... Nak seberang ke jambatan ini sangat2 bahaya.. 

Di tepi pantai.... menikmati permandangan..

Menara tinjau.. Bandar Kota Kinabalu...


Masa untuk makan... 


Sebelum dan selepas...
Tak Sampai hati nak makan... tapi adik aku makan je.. sedap katanya...

Pasar Filipina...Sebelum balik, singgah jap beli ole2... 

Masa untuk berangkat pulang ke Kuala Lumpur....
Byeeee... KK~

Kesimpulan : Apa yang boleh katakan pada trip aku kali ini... Sangat seronok... penuh dengan ketenangan... Cume satu je... kat Kota Kinabalu ne susah untuk mencari makanan... Nak2 lagi di Kaki Gunung Kinabalu... sebelum ke oder pastikan tanya dulu halal atau tidak yer... bye..