JellyPages.com
Terdapat ralat dalam alat ini

Isnin, 1 Julai 2013

.::Pengalaman Amik Gas Oksigen::.

Bismillahiramniramim....

Lama rasanya tak update blog ne.. Al-maklum la penuh dengan aktiviti... Entri kali ne nak cite pasal Jerebu Oh Jerebu... Sebenarnye topik ne dah basi dah pon tapi disebabkan nak share pengalaman, aku nak update jugak pasal jerebu ne... 

Keadaan jerebu di Petaling Jaya

Apa yang aku tau bacaan IPU kat Petaling Jaya 102.. Mula2 aku ingat batuk biasa je.. tapi aku tgk lama2 mcm xbaik2 jugak dalam seminggu tuh jugak aku dok ulang alik ke klinik .. letih!! dalam ulang alik2 g klinik ada satu klinik ne kata mungkin aku kena lelah.. ha lelah?? klu lelah aku dah terbayang2 mcm2 aktiviti yang aku xboleh buat.. xmo..xmo...  Disebabkan jerebu ne jugak la aku kena amik gas...sebab masa tuh dah tak tahan sangat... mmg dah tak boleh nak nafas, heart bit aku pon laju... Bayangkan la firstime amik gas... tak tahu nak nafas ikut mulut ke hidung sampai "misi" tuh datang ajar.. hehehe "dik, boleh nafas tak ne??" aku (hanya geleng kan kepala) misi "okey, tenang yer dik".. aku misi saya dah xboleh nafas nak tenang mendanye?? (ckp dalam aty) misi "adik, tarik nafas pakai hidung... lepas ikut mulut yer.." aku (hanya angguk kan kepala)..

Adik akak pinjam gambar yer...
lebih kurang cm ne la aku amik gas...

Start dari aku batuk tuh sampai sekarang, aku agak berhati2 untuk makan dan minum kurangkan ais dan makan benda yang berminyak... tapi kadang2 bedal jugak.. hihihi.. mana boleh tahan nak2 skrg musim panas... setelah makan pelbagai ubat, now alhamdulilah aku sihat walafiat...nnt aku share ubat batuk yang aku minum...agak berkesan jugak untuk aku..... =)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan