JellyPages.com
Terdapat ralat dalam alat ini

Sabtu, 13 April 2013

.::Aktiviti Minggu Ini::.

Bismillahirahmanirahim....

Aktiviti minggu ini... Aku penuh kan aktiviti weekend aku dengan mengadiri kelas bakery "membuat kek dan biskut"...  Nie kelas bakery pertama yang aku pergi.. Aku akan menceritakan pengalaman aku... Firsting yang boleh aku katakan... Sangat2 best!!! Harga pon agak berbaloi2..  RM 60.00 untuk belajar buat 2 cup kek dan 1 jenis biskut.....Murahkan?? tapi kedai kek ni bg kami baucer RM 50.00 boleh ditebus beli barang2 bakery maknenya kelas kek yang aku hadir tadi hanya RM 10.00 je.... Memang berbaloi2... hahaha.. Selama 4 jam tadi kami berlajar Osaka kek, Choc Lava Kek dan Green Tea Cookis... 
Bagi aku... Memasak ne sangat2 mudah... TAPi.. Ada tapi2 pulak kan??? Ia memerlukan Kerajinan serta minat yang mendalam... Contoh la kan?? Macam aku? Minat aku lebih lagi kearah Membuat kek, Biskut, Coklat senang cite sume jenis pencuci mulut aku suke berbanding lauk pauk...  Mesti ada yang kata.. "nanti dah kawin tak kan nak bagi suami makan kek, coklat ari2..." hahaha mmg ada org pon tye kat aku cm tuh...Walau macamana pon, aku tetap akan belajar jugak masak lauk pauk2... Paksa minat.. boleh tak cm tuh??? hahahha! moh kite tgk gambo2 kat bawah..... 

Dibekalkan resepi sekali... Time to fokus! 

Tarraaaa... yuuummmm...  
Ini la die Osaka Kek...Sangat2 Sedap ada krim kat tengah...
Ala2 jepun uols...Sebenarnye aku sendiri pon tak pernah dengar Osaka Kek tuh cm mana..Chef tuh kata sekarang ne femous kek ne....Tapi macam mana pulak aku boleh tak sedar kehadiran kamo wahai Osaka... 


Ini Choc Lava Kek..
Yang ini aku suke!!! Tak boleh tahan.. Sangat2 sedap...
Kek ni perisa choc... Haha Harus la kan??kat tengah2 die ada coklat cair...Korang Bayangkan... Masa gigit kek tuh ada coklat cair yg mengalir dalam mulut uols... Opssss.... mulut cover air Liur dah nak menitik... hahaha

Yang ini pulak... Green Tea Cookis...Sedap jugak... Bila dengar green tea mst uols tak suke kan? tapi yang ne tak rasa sangat tea die sebab choc chip mengembalikan rasa cookis ne...

Maaf la yee.. 
Gambo tak berapa jelas sebab menggunakan camera hp je...

1 ulasan: