JellyPages.com
Terdapat ralat dalam alat ini

Rabu, 10 April 2013

.::Pengalaman D' Tahan Polis::.

Bismillahirahmanirahim...

Lama sangat dah tak update blog ne... Banyak sangat benda yang nak dikongsikan tapi tuh la masa & ruang yang mengizinkan so aku update je mana yang sempat... Entry kali ne pasal pengalaman aku ditahan "Pak Polisi" hahahah.... Cm ne ceritanya... Lepas balik keja kebiasaannya aku terus balik ke rumah... Entah kenape hari tuh gatai2 pulak nak melencong ke kedai bakery padahal takde menda pon nak beli saje gatal2 nak pergi... pastu OTW aku kesana... tetiba pulak ada roadblock... aku ape lagi mengelabah la...mst kowg pelik kan sebab ape aku mengelabah... sebab aku ada buat salah aku terlupa nak tampal roadtax last bulan Dec 2012 masa kena tahan awal april (4bulan berjalan tanpa tampal roadtax).... hahahha that "y" aku mengelabah... tapi muke buat xthu jela... konon2 cm cool aleh2 kantoi dengan abg polisi... hahaha... so kesimpulannye... balik terus suruh adik aku tampal roadtax... yang penting abang polis tuh hensome... weekkkk~

Antara dialog aku dengan abang polisi....

abg polisi : Ha! nak g mana ne...
aku           : urm... xde gi mana... (masa ne konon2 tengah buat muke cool)
abg polisi : hehehe... relex la awak... bak sini lesen n IC 
                    (Kantoi muke cuak)
aku           : nah! eh relex la ne..hehehe 
                   (awak?? cet b'awak2 pulak abg polis ne
abg polisi : o0o0o0... anak anggota... tau kenapa kena tahan?
aku           : urm... tau sebab tak tampal roadtax..huhuhu
abg polisi : tau pon... 
aku           : tapi tak tampal je pon... roadtax ada... 
                    (konon2 buat muka sedih)
abg polisi : dah kawen belum??
aku           : belum... (amboi2 saje nak kenakan aku la ne)
abg polisi : kalu tak nak kena saman... bak sini no phone...
aku           : no phone?? haha... nnt la yer kite jumpa lagi abg sy nak 
                    cepat ne ada pape lg....
abg polisi : hehehe... xde... awak balik aty2 yer...
aku           : yelaa...okey bye  =_=!!


Tiada ulasan:

Catat Ulasan