JellyPages.com
Terdapat ralat dalam alat ini

Sabtu, 5 Januari 2013

.::BANANA SPLIT::.

Bismillahirrahmanirrahim....

Semalam lepas je dari update blog aku terus balik ke rumah..Bosan giler tiap-tiap hari nak menhadap jem... banyangkan la, keluar dari office kol 6.30p.m sampai rumah dalam kol 9.00p.m 2 1/2 jam aku dok menghadap jem... kalau tak jem dalam 20 minit dah boleh sampai.. tapi bukan entry pasal jem yang nak aku ceritakan tapi pasal banana split.. hehehe 


Semalam sampai je rumah.. adik aku ajak g NSK.. 

ajat : kak, jom g nsk..
aku : buat ape? malas la aku..(bukak tudung terus masuk ke bilik
ajat : (sambil ikut aku ke bilik) ala jom la kak..
aku : malas la aku penat la..(sambil geleng2 kepala menunjukkan yang aku mmg xnk g)
papa : kak! teman ajat jap g nsk!
aku : (sambil buat muke toye) nk buat ape..penat la pa...
ajat : wei.. papa nak makan banana split la..jom la g beli barang nk buat banana split...
aku : hurm yela... (disebabkan aku sian kat papa aku la aku g klu ikutkan mood aku mmg xg)


pergi NSK terus capai ape yang aku nak beli and terus balik ke rumah...sebelum tuh aku nak cerita.. semasa dalam proses pilih memilih pisang untuk dibuat banana split... aku ternampak pisang kembar..ape yang aku tahu...selain mempunyai keturuan yang mempunyai kembar..orang tua2 cakap sape yang nak anak kembar makan la makanan yang berkembar... so aku terus beli pisang tuh tanpa banyak pikir walaupon aku xmengandung..huhuhu... 



 Ne la barang2 untuk membuat banana split... 

Ne la pisang kembar yang aku ceritakan tadi...

taraaaaaa.... ne la banana split aku... 
walaupon iyanye tak sama kat restoran tapi tetap sedap...
yuuuuummm selamat menjamu selera...

2 ulasan:

  1. da lama teringin nak buat benda ni tapi tak terbuat-buat pun.. wuwuwu sedapnya!

    BalasPadam